perjantaina, toukokuuta 30, 2008

Näytösoikeudenkäynti

Blogistanin näkemyksen Seppo Lehdon tuomiosta varmaan voisi varmaan tiivistää lauseeseen: "Bileet pystyyn!!! Seppo Lehto joutui vankilaan.!!!" Okei, kyseinen tyyppi oli ns. "mulkku jätkä" ja vittuillut vuosien saatossa lähes kaikille niille, jotka olisivat voineet puolustaa hänen oikeuttaan sanoa asiansa. Jopa lähes kaikkea sananvapautta kannattava Markus Jansson on saanut Lehdolta oman fanisivunsa (jonka sisältö on siivottu pois netistä varsin tyylikkäällä tavalla btw)

Mutta hitto vie; Riippumatta herjaavan tekstin sisällöstä, niin yli 2vuotta ehdotonta sekä 40k euron lasku siihen päälle ei ole missään kohtuullisuuden rajoissa tehtyyn vahinkoon nähden. Ei vaikka oltaisiin pilkattu presidenttiä tai vielä pahempaa, syyttävää virkamiestä.

Ainoa mistä tuomio kertoo on, että suomessa on kaksoisstandardit rikosten suhteen. Tavisten ei tule hyppiä yläluokan silmille tai päädyt pikkurikoksesta vankilaan. Meinaan pikkurikoshan tuo yhden ihmisen verbaalinen sekoilu internetissä on verrattuna esimerkiksi nyt pinnalla olevaan kansanedustajien lahjusskandaaliin josta tulee mitä luultavimmin enintään ainoastaan näpäytys sormille.

Noh, mutta en kyllä jää S. Lehtoa kaipaamaan vaikka nettipersoona olikin.

Relevantit linkit:
Blogikirjoituksia

12 kommenttia:

Antti-Juhani Kaijanaho kirjoitti...

Mahtaako tuomiota olla jossain luettava? En taida jaksaa ruveta sitä itse käräjäoikeudesta pyytämään, mutta en myöskään pidä järkevänä arvostella tuomiota pelkästään sen uutisoinnin perusteella.

zache kirjoitti...

Ei ole tainnut kukaan muukaan jaksaa tuomiota pyydellä. Sen verran vähän tuo on keskustelua herättänyt.

Mitä tulee uutisten perusteella arvosteluun, niin eipä kait tässä tarvitse vain uutisten varassa olla kun tyyppi on viimeiset 10v tuottanut saastaansa verkkoon ja on suht helposti referoitavissa.

Tietty tuomioon on voinut liittyä jotain mikä ei ole ollut julkisuudessa, mutta ainakaan uutisten perusteella siihen ei liittynyt.

Joten jäljelle jää 2v 4kk ehdotonta nettikirjoittelusta mikä on aika wtf riippumatta siitä miten se on perusteltu.

Anonyymi kirjoitti...

http://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2008/06/02/seppo-lehdon-tuomio/

Anonyymi kirjoitti...

Veikko: Suurkiitokset linkistä!

Antti-Juhani Kaijanaho kirjoitti...

"Tietty tuomioon on voinut liittyä jotain mikä ei ole ollut julkisuudessa, mutta ainakaan uutisten perusteella siihen ei liittynyt." - loistava kehäpäätelmä!

Kokemukseni on, että oikeustapausuutisoinnissa on aina jotain väärin. Joko jokin asia jätetty muka epäolennaisena kertomatta, tai on tulkittu asia väärin tai tehty joku muu virhe. (Itse asiassa tämä pätee kaikkeen uutisointiin, mutta oikeustapausuutisoinnissa sillä on huomattavan iso merkitys.)

Mutta nythän tuota tuomiota tosiaan pääsee lukemaan. Syyksilukemisessa ei minusta ole mitään epäselvää, mutta rangaistuksen mittaaminen vaatii hieman enemmän pohdintaa. Jos hyväksyy kaikki käräjäoikeuden siitä kirjoittamat perustelut, on tuo rangaistus perusteltu tosin hieman korkea. Mutta olisi ihan mielenkiintoista kuulla hovin ja KKO:n kanta joihinkin noihin mittaamisperusteluihin.

Tampereen käräjäoikeuden lähestymiskieltotuomio kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tampereen käräjäoikeuden lähestymiskieltotuomio kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
zache kirjoitti...

Poistettu Seppo Lehdon jättämä kommentti joka oli suht asiallinen, mutta hitto vie. Spämmereitä ei tueta ja kommentti oli jätetty samanlaisena muuallekin.

btw: lisäsin linkkejä blogikirjoituksiin, joista ainakin Takkiaraudassa oli hyvää pohdintaa tuomion perusteista.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen laissahan on aika selkeästi kielletty valtion herjaaminen, pilkkaaminen jne.

Poliittikkojen lahjoituksiin ei kovin tiukkaa lainsäädäntöä sen sijaan ole..?

Eli lain puitteissa aivan normaalia rankaisemista.

zache kirjoitti...

No jaa, Suomen oikeushistorian kovin tuomio kunnianloukkauksesta on jo määritelmällisesti epänormaali.

Tampereen käräjäoikeuden lähestymiskieltotuomio kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
zache kirjoitti...

Syy poistoon on, että teksti oli spämmiä.