keskiviikkona, tammikuuta 31, 2007

hillomies

hillomies

Poliisi-tv:ssä tulee huomenna vaihteeksi näin nettimielessä mielenkiintoista asiaa.

-- CLIP --
Media tulee tunnetusti jälkijunassa, mutta ensi torstaina 1.2. klo 22.05 YLE TV2:ssa esitettävässä Poliisi-TV:n lähetyksessä pureudutaan nettihuijauksiin ja siinä yhtenä tapauksena Kimmo Mirjamon yritysimperiumiin. Ohjelmaan on haastateltu:

- MuroBBS:n erästä tuottajaa Kynämiehestä, jota Mirjamo painosti
- MuroBBS:n erästä moderaattoria, jota Mirjamo yritti painostaa
- MuroBBS:n erästä käyttäjää, joka sai postia Mirjamolta
- Muro2:n erästä ylläpitäjää, jonka perhettä Mirjamo retosteli
- Kimmo Mirjamoa, joka sanoo toimittajalle vain "no comments".

Lähde: eräs YLE:n toimittaja.
-- CLIP -- ( via )

Jos tapaus ei ole vielä tuttu, niin netissä oli kusetussivusto,
jota muropaketin tyypit alkoi ihmettelemään ja kävi ilmi, että sama
tyyppi oli tehnyt lasten liikenneturva hoaxin ja muita kusetuksia.
Tämä ei tykännyt, että asioita ruvettiin netissä penkomaan ja rupesi
uhkailemaan niitä ketä sattui löytämään. jne

Lisää:

maanantaina, tammikuuta 29, 2007

Top Gear GM Highwire

Hih, tuossa on auto pleikkarisukupolvelle ja vielä vaihtokuorilla. :) Harmi vaan, ettei tuo ole ihan vielä massatuotantoa ja laitkin pitää muuttaa ennen kuin yleisillä teillä saisi ajaa.

lauantaina, tammikuuta 27, 2007

blogilistan haamupäivityksiä

Mikäköhän tuossa on, että blogilista on haamupäivittänyt tänään jo kahdesti. Olen meinaan pistänyt sinne seurattavaksi staattisen tiedoston, jota sitten erikseen muutan kun haluan blogilistan ilmoittavan päivityksestä. Enkä ole sitä tässä pariin päivään kyllä muuttanut.

Noh, sen verran uutisia että ostin wiin ohjaimen tietokoneella leikittäväksi, saas nähdä mitä iloa siitä irtoaa. Sellaisen havainnon jo tein, ettei se Windowsissa toimi microsoftin bluetooth ajurilla, vaan vaatii widcomm:n ajurin. Kokemuksesta puolestaan tiedän, että Widcomm:n ajurit ovat laitelukittuja eli ajuri toimii about kaikilla bt-piireillä, mutta sinun pitää ladata laitteen tekijän tarjoama ajuri vaikka se olisi auttamattomasti vanhentunut.

En tajua miksei microsoft voinut vain ostaa Widcomm:n ajuria tarjottavaksi käyttöjärjestelmän mukana, vaan niiden piti tehdä oma joka ei ole yhteensopiva sen kanssa.

Jatkan säätämistä.

torstaina, tammikuuta 25, 2007

Kokeilu greasemonkeyllä

Tein pienen mashupin Firefoxin GreaseMonkey-addonilla, jossa yhdistelin WOT:n, Alexan ja parin muun sivulta tulevia tietoja SiteAdvisorin domain infosivulle. Lopputulos on tämän näköinen. SiteAdvisor ja WOT ovat siis palveluita, joilla arvioidaan sivustojen luotettavuutta.

Jos joku haluaa testata niin tarvitset seuraavat jutut:
Tämän jälkeen työkalupalkissa olevasta linkistä voi tsekata domainin tiedot kätevästi.

sunnuntai, tammikuuta 21, 2007

Käyttöliittymävideoita (linkkejä talteen)

Selailin tämän päivän youtube videoita ja tein pienen listan vastaantulleesta käyttöliittymätauhkasta.

NFC in action

"
A video has surfaced from the recent launch of the Nokia 6131 NFC phone at CES. The demo shows some basic functions of touch-based interactions such as using a ‘smart poster’ to make a phone call, uploading pictures to a picture frame, printing out from the gallery and paying at a contactless Visa till...." , Nearfield ( via ButtUgly)

Videoita kosketusnäytöistä


FlirtTouch


iBar



Muita


WII(Mote)

keskiviikkona, tammikuuta 17, 2007

Jatkoa piratismista...



Jatketaan edellisen kirjoituksen piratismi teemaa. Ylläolevassa videossa CBC (30.5.2006) haastattelee isoHunt.com:n ylläpitäjää Gary Fungia. IsoHunt on hakukone, joka kisaa ruotsalaisen PirateBayn kanssa maailman toiseksi suurimman torrent-hakukoneen tittelistä tai oikeastaan kisasi, koska heidän ISP:nsä veti MPAA:n painostuksesta sivut alas tiistaina ja sivusto on muuttamassa Kanadaan. Tilanne sekä isoHuntin, PirateBayn että kotoisen Finreactorin kohdalla on sikäli mielenkiintoinen, että ne eivät sinänsä jaa itse mitään tekijänoikeuden alaista materiaalia vaan hakevat sitä. Nyt oikeudessa haetaan päätöksiä siitä onko tämä toiminta laillista vai ei. Esimerkiksi Suomessa Finreactorin ylläpitäjät saivat käräjäoikeudessa 50000 euron vahingonkorvaustuomion ylläpitäjää kohden ja seuraavaksi käsittely on menossa ylempään oikeusasteeseen, jonka tapahtumia puolustuksen kannalta voi seurata Turre legalin Oikeuden edessä blogista.

Riippumatta siitä mitkä tuomiot tulee olemaan niin tekijänoikeuksien kannalta maailma on pysyvästi muuttunut, eikä sitä oikeuspäätökset muuksi muuta. Mistä maailman muuttumisen sitten huomaa?

Esimerkiksi siitä että:


Milloinkohan muuten toimittajat lopettavat etujärjestöjen retoriikan suoran lainaamisen. Esimerkiksi jotain lähdettä olisi kiva saada tälle IFPI:n edustajan väitteelle: "Piratismi on ainakin Euroopassa saatu IFPI:n mukaan jonkinlaiseen kuriin. Tapaukset eivät juuri lisäänny, vaikka laajakaistayhteyksien määrä kasvaa melkoista vauhtia.". Ainakin allaolevan Alexan käyrän voisi olettaa todistavan jotain ihan muuta. (Alimmainen käyrä on vertailun vuoksi Suomen suosituin yksittäinen sivusto msn.fi)

Isohunt, msn, bittorrent, Piratebay and Mininova Traffic Graph

tiistaina, tammikuuta 16, 2007

Suomalaiset keskimäärin



Vuonna 2005

suomalaiset
keskimäärin


Vuonna 2006

#masinointi
IRC- kanavan
7 vastaajaa
keskimäärin

Kävivät elokuvissa
1.1 (hki 4)
8kertaa
Ostivat DVD-levyjä
1.710kpl
Ostivat CD-levyjä
1.62.7kpl
Ostivat kirjoja
5.6 (stat.fi, 2003)7.4kpl
Kävivät keikoilla
?1.7kertaa
Vuokrasivat DVD-levyn
0.08?kertaa

Suhtautuminen nettipiratismiin myönteistä... Vuoden 2006 voimaan alussa tullut uusi tekijänoikeuslaki ei juuri ole muuttanut nuorten asenteita piratismia kohtaan. Helmikuussa julkistettavan tutkimuksen mukaan 15–25-vuotiaista nuorista 52 prosenttia olisi ladannut elokuvia laittomasti netistä ja 45 prosenttia tv-ohjelmia. , Tietokone 16.1.2007

Näin siis uutisoi Tietokonelehti nuorten mediankäytöstä kertovasta tutkimuksesta. Lainauksen yläpuolella on puolestaan viidessä minuutissa tehty galluppi #masinointi IRC-kanavalla miten siellä oli vuonna 2006 ostettu mediaa verrattuna Suomen keskiarvoihin. Eli ainakin pienellä otannalla pro waretus #masinointi IRC-kanavan jäsenet kuluttavat huomattavasti enemmän rahaa kulttuuriin kuin suomalaiset keskimäärin. Itse tulkitsen tuon niin, että kulttuurin yleinen kuluttaminen väistämättä kasvattaa myös sen kaupallista kulutusta, jolloin warettamisesta voi ihan syystä pitää myönteisenä asiana.

Tuota tukee myös se, että kuvallisella medialla menee tällä hetkellä varsin hyvin:

  • DVD-tallenteiden myynti- ja vuokraustoiminnan liikevaihto kasvoi 16,6 % vuonna 2005 (Kuvallennetilasto 2005)
  • Suomen elokuvateattereiden lipputulot ovat kasvaneet 37,8 % tammi-maaliskuussa (2006) verrattuna samaan ajanjaksoon viime vuonna. (Valkokangas)
  • Kotimainen elokuva pääsi vuonna 2006 uuteen katsojaennätykseen 1.5miljoonaa katsojaa vrt 0.9 miljoonaa vuonna 2005 (SES)
  • CD-levyjen euromääräinen myynti jatkoi hidasta laskuaa, mutta cd-levyt korvaakin lähitulevaisuudessa digitaalinen myynti (digitoday, Ifpi)

Eli josko viihdeteollisuuden yritykset voisivat lopettaa asiakkaidensa haastamisen oikeuteen ja keskittyisivät tekemään jotain mitä viitsisi ostaa.

BTW: Lisäsin sivulle Olen Rikollinen? -kampanjan logon.

maanantaina, tammikuuta 08, 2007

Eat.fi/mini - Helsingin ravintolaopas mobiilisti.

kuvakaappaus eat.fi sivustaHelsinkiin keskittyvästä Eat.fi ravintolaoppaasta on tehty varsin pätevä kännyversio. Keskeisinä ominaisuuksina siinä on kolmikielisyys, nopea suoraviivainen toiminta sekä yhden asian tekeminen hyvin. Tässä tapauksessa se asia on Helsingin ruokaravintoloiden listaaminen, arvosteleminen ja hakeminen.

Pieniä html-bugeja tuntui olevan vielä kun testasin tuota P800:lla ja N6600:lla, mutta eiköhän ne korjaudu kun sivustoa on käytetty pidempään ja se tulee testatuksi eri laitteilla. Joka tapauksessa näin nopeasti sivu vaikutti lupaavalta ja siltä, että käyttäjä saa sen mitä odottaakin.