torstaina, maaliskuuta 08, 2007

Hyvää naistenpäivää.

Kun kerran tätä ainakin muutama naispuolinenkin lukee niin pistetääs hyvät naisten päivän toivotukset ja juttua muutamista siisteistä proggiksista.

Open Source lentokone

Jotkut suunittelee pelejä, toiset jotain ihan muuta. Karoliina Salminen (muusikko, linux hakkeri) suunittelee open source lentokone projektin perustamista. Hän osaa lentää ja on portannut mm. lentämistä avustavia ohjelmistoja maemolle, joten tuo on täysin looginen siirtymä ympäristön "haltuunonotossa" edelleen. :)

ThingLink by HobbyPrincess

ThingLink on vähän vanhempi projekti HobbyPrincess:ltä eli Ulla-Maaria Mutaselta, jossa on tarkoitus luoda oma avoin, vapaa ID-koodijärjestelmä kaikelle sellaiselle, joka on nykyisten massatuotantoon pohjautuvien järjestelmien ulkopuolella kuten käsitöille. Näitä ID-koodeja tarvitaan siihen, että esineisiin voidaan viitata automaagisesti sähköisissä järjestelmissä IMDB:n, ISBN:n, URI:n tapaan.

Tämä oli jotain josta ensimmäisen kerran törmätessäni intuitio sanoi, että tässä on jotain merkittävää ja isoa. En tiedä onko ThingLink se joka lyö läpi suureen käyttöön, mutta taustalla oleva idea on ainakin pysyvästi ihmisten tietoisuudessa nyt kun se on esitetty.

Neurovelho Japanissa

Yoe on nyt muuten vaan siisti, koska kirjoittaa mielenkiintoisista asioista. Välillä jopa jotain tähän blogiin liittyvää, kuten tämä käyttökuvaus tulevaisuuden telkkarista tässä ja nyt. :)

"iPodin videolaite on mulla taskussa kulkenut jo reilun vuoden, mutta vasta aivan viimeaikoina oon löytäny tavan käyttää sitä näppärää 640x480-ruutua. Aluksi yritin vaivalla vääntää kaikenlaisista animepätkistä iPod-sopivaa materiaalia, mutta vaiva. iTunes ei myöskään myynyt mulle suomalaisella luottokortilla mitään pikaviihdettä, joten vähään jäi senkin toiminnon käyttö - kunnes löysin videopodcastit ja nyt tänä vuonna "Best of YouTube"-videopodcastin. ".

1 kommentti:

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Zache, paljon kiitoksia naistenpäivätoivotuksista ja tuosta kielokimpusta. Minulla ei ole mitään mittavia broggiksia esittää, mutta voisin haastaa sinut tekemään itsellesi bloggaajakorttia, jos asia kiinnostaa. Olemme kehitelleet ideaa Käpsän ja Viivin kanssa ja asiasta löytyy jotain Nepotia-blogistani osoitteesta
http://nepotia.blogspot.com/
SInne olen kerännyt linkkejä niihin bloggaajakortteihin, joista tiedän.