tiistaina, joulukuuta 09, 2008

Linden Lex Nokiasta

Heh, pakko sanoa vastoin yleistä mielipidettä, että Linden on kyllä vähiten pihalla viestintäministeri hetkeen. Näin siitäkin huolimatta, että tekee jatkuvasti päätöksiä joista olen eri mieltä, mutta hän sentään ymmärtää mitä on tekemässä ja sanoo näkemyksensä suoraan.

"Lindén korostaa, että sähköisen viestinnän tietosuojalain muutosesitys sallii tunnistamistietojen käsittelyn maksullisen tietoyhteiskunnan palvelun tai viestintäverkon luvattoman käytön taikka viestintäpalvelun ohjeen vastaisen käytön selvittämiseksi", IT-Viikko, Effi

Vertailun vuoksi voi katsoa vaikkapa perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Jacob Södermanin ja vpj Kimmo Sasin jorinoita, jotka ovat jatkuvasti olleet sitä mieltä ettei lain tiukkuuden takia mitään ongelmaa yksityisyydensuojan kohdalla ole.

Arvon herroilta oli jäänyt jotenkin huomaamatta se, että lakiehdotus tarkoittaa virtuaalitodellisuudessa samaa kuin esim, että yhteisötilaajat käyttäisivät opiskelija-asuntolan ohjeen vastaisen käytön selvittämiseksi turvakameroita:
Tarkoitus on luonnollisesti hyvä; netin toimivuuden parantamien ja ehjät ulko-ovet ovat kivoja asioita, mutta niin on myös eläminen ilman kaikkiin suuntautuvaa ylenpalttista kyttäystä. Noh, mut en tiedä onko meneillään oleva BB joka kotiin -suuntaus hyvä vai huono asia, mutta olisi kiva josko päättäjät edes tajuaisivat mitä ovat päättämässä.

Ei kommentteja: