tiistaina, marraskuuta 07, 2006

Virtual Earth 3D

Virtual Earth thumbnail imageTällä kertaa on Microsoftin vuoro päivittää ja he nokittavat Googlea (ja Firefoxia) 3D versiolla Virtual Earth webbikartastaan. Lisää voi lukea news.com:n jutusta (kuvia, video) tai Matrixx:sta, josta tämän huomasin.

Oma kommenttini: Google Earth ja World Wind ovat parempia 3D karttoina. Microsoft puolestaan osui ihan napakymppiin tuolla WWW-integroinnillaan ja teksturoiduilla 3D-rakennuksillaan, jotka molemmat ovat ihan uskomattoman makeita ideoita. Virtual Earth on vieläpä elegantisti toteutettu siten, että ensin siinä on normaali www-kartta ja vasta "3D" nappi herättää Virtual Earth 3D -pluginin. Pisteet menevät tässä Microsoftille taaksepäin yhteensopivuuden säilyttämisestä.

Asennuksesta: Virtual Earth toimii IE6:lla ja IE7:lla, mutta beta on rajattu maantieteelliselle alueelle, johon Suomi ei kuulu. Tuota tosin voi helposti kiertää asettamalla "Control Panel / Regional and Language Options" asetuksista itsemme jenkeiksi. Omalla kohdallani vaati myös koneen uudelleen käynistämisen, että asennusohjelma tajusi alueen muuttuneen.

Kysymys: Mitenköhän muuten Virtual Earthissa on 3D rakennusten mallinnus toteutettu? Joku automatisoitu teksturointi ja mahdollisesti myös rakennusten mallinnus tuossa on taustalla oltava jos halutaan suuria määriä rakennuksia mallintaa. Suomessa ainakin Jyväskyläläinen TerraSolid tekee tälläisiä juttuja, mutta minkä yrityksen palveluita Microsoft on käyttänyt ja miten pitkällä teknologia on. Taidanpa illalla googlettaa tuota...


Pätkä TerraSolidin demovideosta (Otaniemi).

Ei kommentteja: