keskiviikkona, marraskuuta 22, 2006

Päivän spämmit


Näemmä eräs ravintolaketju on avannut webbisivut ja haalivat sinne käyttäjiä osallistu ja kutsu kaverisikin kans -kisalla. Tämä selvisi, kun aamulla avasin sähköpostini ja lueskelin "Kiitos kutsusta, muttei sitä olisi tarvinnut viiteen kertaan lähettää" tyyppisen viestin täysin oudolta ihmiseltä.

Noh, sivuston kannalta useampaan kertaan lähettäminen vain tehosti vaikutusta.

Minun kannaltani puolestaan on perseestä, että joku uuvelo pääsee lähettelemään nimissäni postia asiasta, josta minulla ei ole mitään havaintoa. Viestin saajan kannalta myös, koska hänen postilaatikkonsa täyttyy täysin merkityksettömistä viesteistä, kun toteutukseen ei ole vaivauduttu tekemään mitään tarkistuksia. Tuossa kisassa meinaan voi pastettaa samaa osoitetta rajattomasti ja siihen vielä jopa kannustetaan voitonmahdollisuuksien lisääntymisellä.

Joku voisi kysyä, eikö spämmääminen ollut laitonta? Kyllä on, roskapostittaminen yksityishenkilöille on laitonta, eikä sitä voi kiertää ulkoistamalla osoitteenkirjoittamista sivullisille. Toiseksi sähköpostin väärentäminen, jonkun muun nimissä lähteväksi on myös laitonta. Markkinointitarkoitus ei varmaan tee siitä yhtään laillisempaa.

Miten tehdä tuollainen sitten oikein?

  • Lähetetään ne mainospostit ihan vaan firman sähköpostiosoitteella, eikä anneta käyttäjälle mahdollisuutta määrittää sitä.
  • Jos annetaan käyttäjälle mahdollisuus määrittää lähettävä osoite, niin pitää varmistaa käyttäjän olevan osoitteenhaltija myös.
  • Ja jos on ihan pakko tehdä webbimaileri, jolla sähköpostia voi lähettää kenen tahansa nimissä, niin pistetään edes ilmoitus postinlähettämisestä käytetylle osoitteelle.
  • Ja tehdään edes ne yksinkertaisimmat tarkistukset floodaamisen varalta, jottei postilaatikot täyty.

Eihän ole vaikeaa?

Nimimerkillä:

Presidentti Tarja Halonen,
jonka scriptikavereina on ihan koko Eduskunta. IHQ <3

PS: en pistänyt linkkiä sivulle, koska sivut on uudet enkä halua antaa julkisuutta heidän viraalimarkkinoinnilleen. Tämä oli avautuminen kerro kaverille markkinoinnista yleensä.

1 kommentti:

Qtea kirjoitti...

Kiitos avautumisesta. Ilahdutan sinua kertomalla että pidättäydyin googlaamasta esille tuota saittia, vaikka mielenkiintoa olisi saattanut ollakin ;).