sunnuntaina, marraskuuta 12, 2006

Musiikintunnistusta: Tunatic

tunatic-software screenshotrecording setup
Vaihteeksi törmäsin johonkin jota haluaisin käyttää mieluummin matkapuhelimella kuin tietokoneella. Tunatic on pieni widgetti, joka kuuntelee tietokoneen mikrofonia ja laskee siitä "sormenjäljen". Sormenjäljestä palvelin puolestaan kertoo mikä biisi on kyseessä. Vietin äsken aikamoisen tovin pandoran kanssa testaten, kuinka hyvin Tunatic selviää häiriöäänistä ja yllättävän hyvin tuo toimi. :)

Joku taisi olla jo tehnytkin matkapuhelimille vastaavan palvelun, joka toimi puhelinnumerolla josta tunnistusohjelma vastasi ja tunnisti kuuluvan biisin. En vain muista palvelun nimeä. No tässä ei ole säätöä maksullisten puhelinnumeroiden kanssa. Painaa vain nappia ja biisi tunnistuu. Muita vähän vastaavia musiikintunnistus projekteja on ainakin MusicBrainz ja Musipedia.

Noh, odottaessani tuon tulevan kännyköille niin tein pienen sivun, joka kertoo mitä biisejä eri radiokanavalla soi sillä hetkellä. Valitettavasti sivu perustuu kanavien nettisivuilla olevaan infoon, joten siitä ei näe kuin parin hassun kanavan tiedot. Paavo jonka sivusta sain idean tuohon sisältää myös tilastoja musiikinsoitosta eri kanavilta ja rss-feedit soitetuista biiseistä.

EDIT: lisätty kuvat, ja tuo Leevi biisi on tullut Radio Jyväskylältä

3 kommenttia:

erkka kirjoitti...

Näppärää. Mutta tiedätkö syystä mikseivät kanavat upota biisitietoja lähetyksiinsä niin, että biisit näkisi suoraan radion näytöltä?

zache_ kirjoitti...

Tiedän.

<ironia> Syy on se mikä yleensäki eli tieto on liian arvokasta jaettavaksi. </ironia>

Tuohon liittyen, niin huomasin tänään, että Google video tarjoaa RSS feedinä suorat linkit sen videoihin useammassa eri formaatissa. Aika hurjaa. (vrt ylen elävä arkisto esim)

zache_ kirjoitti...

Kokeilitko muuten tuota tunatickia?