keskiviikkona, tammikuuta 02, 2008

Vuoden 2007 Blogit

Petja Jäppinen kyselee keskustiedustelupalvelun avulla (5.1.2008 saakka) vuoden 2007 parhaita blogeja. Asiasta tarkemmin kertoo Auringonkukkametsä. (via blogispotti ).

Omat ja luultavasti ennalta-arvattavat vastaukseni löytyy alta perusteluineen. Vaihtoehtotilanteissa suosin tuntemattomia blogeja ja listasta puuttuviin kysymyksiin en vastannut.


Vuoden 2007 paras ammattilaisblogi: Absolut

Perustelu: Toteutti kotimaisesta mediakentästä puuttuneen itsestäänselvyyden. Ruotsin tapahtumiin keskittyvän suomenkielisen uutisoinnin. Vieläpä kertoen ainoastaan mielenkiintoisia asioita.

Vaihtoehdot: Vuodesta 2005 kenttää hallinneen  Haakana-Lehto-Aalto troikan blogit.Vuoden 2007 paras ryhmäblogi: Star Wreck Blog

Perustelu: Nää blogaa avaruusnatseista ja merileijonista paremmin kuin kukaan muu.
Vaihtoehdot: Vierityspalkki, Tietoja koneesta jne.Vuoden 2007 paras kulttuuriblogi: pHinnweb

Perustelu: pHinnwebin uutisfeedin pystyi tilaamaan sähköpostiinsa jo 12 vuotta sitten ja vaikka tekniikka on vuosien saatossa vaihtunut, niin sisältö on pysynyt netin undergroundissa.

Vaihtoehto: KatuojaVuoden 2007 paras muotiblogi: Focus on Fashion

Perustelu: Ainoa muotiblogi jonka muistan nimeltä.Vuoden 2007 paras asiablogi: Verkkolehti InMediasRes

Perustelu: Kokeilunhaluinen ja onnistunut (as in parempaa sisältöä tekevä) nettijulkaisu. Rutkasti boonuspisteitä tulee siitä ettei kirjoittaja edusta perinteistä uusmedian parissa pyörivää toimittajaa.

Vaihtoehdot: Hilavitkutin, Yksityisetsivä, Tekno-Kekon mielekäs maailmanhistoriaVuoden 2007 sosiaalisin blogi: Tuhat Sanaa

Perustelu: Jos pitäisi valita yksi blogi jota suurin osa blogistanissa tietämistäni henkilöistä tunnustaa lukevansa, niin se olis varmaan Tuhat Sanaa.

Internetin sosiaalinen kanssakäyminen on yksi niistä jutuista joita Tuija tekee ns. Oikein.Vuoden 2007 PARAS BLOGI: Lehti

Perustelu: Koska totuus seuraa perästä.

3 kommenttia:

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Zache, kiitos. Tämä lämmitti.
Ja hyvää alkanutta vuotta sulle. Itse aloitan uuden vuoden tappelemalla ilmaan hosuen itsekkyyden kuolemansyntiä vastaan sekä omassa että yhteiskunnan elämässä ;)

Bitten kirjoitti...

Jos minun pitäisi nimetä vuoden paras, se olisi Otakunvirka. Kirjoittaja tietää, mistä puhuu ja kirjoittaa lähes samalla tasolla kuin Tekno-Kekko. Blogimerkintöjen aiheet ja blogimerkinnät yleensäkin eivät ole kertaakaan pettäneet.

Hyvänä kakkosena tulee Tekno-Kekon mielekäs maailmanhistoria, joka on sekä hauska että informoiva Kekon taatulla tyylillä.

Lehti on jo pudonnut puustaan. Kun ei naurata, niin ei vain naurata.

Lupaavalta vaikuttaa tämä sinunkin blogisi. Aihe on vain vähän hämärän peitossa. Otsikossa puhutaan mobiilista, mutta kaikenmoista muuta tuntuu silti täällä olevan.

zache_ kirjoitti...

Joo, vähän on päässy lipsumaan tuo aiheessa pysyminen. Alunperin oli tarkoitus kirjoitella vai mobiilinetistä, mutta viimeiset puolivuotta olen kirjoitellut sitä sun tätä ja pyrkinyt välttämään pahimpia angstauksia. :)

Kirsille: kiitokset uuden vuoden toivotuksista ja olloppas hyvä vuosi sielläkin päin. :)