keskiviikkona, tammikuuta 16, 2008

Vuosittainen nettipokerisensuurikeskustelu, toinen kausi

"...Luovutetun selvityksen mukaan netissä olevaan laittomaan pelitarjontaan pitäisi puuttua tehokkaasti muun muassa estämällä ulkomaille pelaamiseen käytettävät tietoliikenneyhteydet ja maksujenvälitys....", Yle 16.01.2008

Mites tämä menikään? Mikäli oikein muistan vajaa vuosi sitten Keskisuomalaisen aloittamaa keskustelua, niin viestintäministeri Huoviselta tuli "jyrkkä ei" nettipokerin rajoittamiselle (HS 27.2.2007) ja Sisäasiainministeriö myös "kiisti sensurointiaikeita olevan" sanoen, että oltaisiin vain selvittämässä kansainvälistä kehitystä ilman konkreettisia toimenpide-ehdotuksia. (Tietokone 5.3.2007) Noh, onneksi Sosiaali- ja terveysministeriö tilaa näiden puolesta nuo konkreettiset ehdotukset. Joku tsournalisti muuten voisi kyllä kysyä noilta keväällä ideaa vastustaneilta tahoilta mitä mieltä nyt ne ovat ehdotuksesta.

2 kommenttia:

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Nettipokeri käy kyllä suorastaan silmille joillain sivustoilla, vaikka sitä yrittäisi henkilökohtaisestikin kieltää.

zache_ kirjoitti...

Höh, olin hidas enkä heti tajunnut mitä tarkoitit. Joo, laittomiahan ne mainokset Suomessa on, sen lisäksi siis ettei niitä haluaisi nähdä.

Toisaalta, jos RAY saa lykkiä kaikki fyysisen todellisuuden nurkat täyteen automaattejaan, niin siihen verrattuna joku nettimainonta on vielä aika pientä.