torstaina, elokuuta 30, 2007

Jotta pyöräily ei olisi liian helppoa...

... niin lisäämme pyöräteille esteitä.

Viimeaikoina Keljon markettien suuntaan on pyöräteille alkanut ilmestyä tolppia, joiden tarkoitus on jäänyt hieman epäselväksi.

Ainakaan ne eivät ole siinä estämässä liikennettä pyöräteiltä autoteille, koska niistä ei moisille pääse. Onko niiden tarkoitus siis hidastaa pyöräilijöiden vauhtia (miksi?) vai estää autojen satunnaista liikennettä pyöräteillä? Noh, joka tapauksessa se on varmaa etten halua yhtäkään metallitolppaa keskelle pyörätietä jota ajelen...

Lisäksi epäilen, että nuo tolpat ottaa suunnattomasti päähän myös silloin kun tiet pitää aurata.

Kuvia


Pyörätien este 1

Näiden tolppien tarkoitusta lähinnä ihmettelin.


Pyörätien este 2

Jokusen sataa kertaa tästä alasmenneenä päästin pienet perkeleet nähdessäni ensimmäisen kerran uuden tolppa-ansan.


Pyörätien este 3

Takaisinpäin mennessä lähinnä vitutti sen ihmisen ajatusmaailma, jonka mielestä oli hyvä idea pistää hidastusvaikutuksen maksimoimiseksi tolpat kuopan pohjalle. (mäki on J-kirjaimen muotoinen).

EDIT 4.9.2007: Näyttipä ohimennessäni siltä, että mäessä ollut keskimmäinen tolppa on ottanut pintavauriota jo jostakin, mistä lie.

4 kommenttia:

exme kirjoitti...

noita tolppia on Keltinmäessäkin, ollut jo pitkään. ne toimivat siten, että aina talveksi ne otetaan pois auran tieltä ja laitetaan taas keväisin takaisin. mukavaa puuhaa, varmaankin.

Anonyymi kirjoitti...

Mannet ajelee noita pitkin, ovat kivoja oikoteitä mersun mennä.

Nimenomaan Keltinmäessä meinasin itse kerran jäädä talvella auton alle siinä pienellä pyörätienpätkällä, missä on jyrkempi mäki ja kaarre samassa. Talvella kun on ne betoniporsaat poistettu että pääsisi auraamaan. Mersu tuli ränniä pitkin niinkuin pulkka, piti hypätä lumivallin yli metsään ja riuhtaista fillari perässä...

Kyllä noissa kaikissa voisi olla vakiona tuollaiset pylväät.

zache_ kirjoitti...

Exme: Kiitos tuosta tiedosta, että ne otetaan talveksi pois.

Anonyymi: Mjooh, tulin myös itse siihen tulokseen hieman pohdittuani, että autoja varten ne ovat siinä.

Tosin +5 vuotta täällä asuneena ja tuosta päivittäin kulkevana olen kerran nähnyt tuosta mäestä auton ajavan. (kaupungin tyyppien autoja lukuunottamatta). Se oli lauantaiyönä kl 05 ja auto oli taksi.

Tuosta toisesta marketeille menevästä pyörätiestä kaveri kertoi, että oli siitä kavereineen autolla oikaissut. (joskus 10v+ sitten, eivätkä tietääkseni olleet manneja). Joten jos yksi, niin eiköhän toisetkin.

Mutta näin about päivittäin jyväskylässä pyöräilevänä en ole kokenut erityisen suureksi ongelmaksi autoja jotka olisivat tulleet pyörätiellä vastaan. Tietty se, että jos meinaisin kuolla moisen alle vaikuttaisi näkemykseen.

zache_ kirjoitti...

testi