keskiviikkona, elokuuta 08, 2007

Missä ovat halvat matkaläppärit?

Hmm, tässä reissatessa tuli huomattua miten rasittavan kokoisia nykyiset läppärit todellisuudessa ovat ja kuinka paljon mukavampaa on reissata ilman moista. Kännykkä tosin pitää auttavasti gridissä kiinni, mutta sillä on hankala lähettää mitään nettiin. Tai no voi kuvaa ja ääntä, mutta enimmäkseen itse tarvitsisin hyvää tekstinsyöttöä, nettiä ja IRC/IM-softia.

Tämänkaltaiseen käyttöön oli ennen vanhaan mm. toimittajien käyttöön kannettavia päätteitä, joissa oli modeemin lisäksi offline käyttöä varten tekstieditori ja kalenteri. Alla olevassa kuvassa on esimerkiksi moisesta täydellä pikkunäppäimistöllä varustettu ruotsalainen Minec 1000 vuodelta 1989 (Koko 320x118x38mm, 1.3kg) .

Minec 1000 - kuva 1

Minec 1000 - kuva 2

Nykypäivänä mukaan tuonkokoinenkin laite olisi aika kohlo, mutta miksei konseptia ole modernisoitu nykypäivään? Eli tehty jota olisi mukava kuljettaa, mutta soveltuisi silti myös nakkisormille. Käytännössä laite voisi ominaisuuksiensa puolesta olla vaikka Nokian N800, mutta isommalla näytöllä ja kunnon näppäimistöllä. PC-raudalla puolestaan lähimpänä ajatusta on OLPC, joka on kokonsa puolesta lapsille suunnattu, mutta eikai mikään estäisi tekemästä vastaavaa isompana ja alle 500euron hintalapulla kuluttajamarkkinoille suunnattuna?

Tosin myönnettäköön, että myös tuo Minec 1000 on varmaan maksanut ihan sikana aikoinaan... ja rahalla saa nytkin kaupasta parin tonnin Sony Vaion tai Flybookin jotka ovat pieniä, mutta sopivat kooltaan enemmänkin kivasti käsilaukkuihin kuin keskivertojuntin nakkisormilla käytettäväksi. Ongelma tuossa on sekin, että sikamaisen hinnan lisäksi niin itseäni ainakin ahdistaa reissata usean tonnin laite mukana.

Nakkisormista puheenollen, niin ITviikon uutinen kertoo varsinaisesta sopeutumisesta tekniikan edessä: Mies leikkautti peukalonsa iPhonelle sopiviksi

Ei kommentteja: