tiistaina, helmikuuta 06, 2007

mobiilisälää

Pistetääs välillä kommentteja mobiilijutuista pelkkien youtube-videoiden sijaan.

Olli - Oulun seudun liikennetietopalvelu

Oulussa on tuollainen palvelu kuin Olli - Oulun seudun liikennetietopalvelu, joka kertoo bussiaikataulut, ruuhkat, ajonopeudet eri teillä, säätiedot, ilmanlaadun, turmat ja tietyöt. Mobiiliversio tuosta on series60 ohjelma, josta löytyy hälytykset ja kartta. Mielenkiintoista ohjelmassa on, että se on ensimmäinen suomenkielinen symbian ohjelma, jonka olen nähnyt kunnolla tukeutuvan puhesyntetisaattoriin.


Upcode ja HKL

Helsingin kaupungin liikennelaitos on myös lähtenyt kehittämään kännykkäpalveluita ja heillä on testauksessa Upcoden:n 2D viivakoodit pysäkeillä, joista ottamalla kuvan kännykkä hakee automaattisesti pysäkin aikataulutiedot esille. Uutisen perusteella myös tässä ohjelmassa on puhesyntetisaattorikin. Symbiatch ja Matkalla.org ovat myös uutisen perusteella bloganneet lyhyet kommentit palvelusta.Directa Nero

Directa on lisännyt mol.fi:n työpaikkahaut Nero-ohjelmaansa. Nero siis on Directan javalla kännykälle tehty kartta-, puhelinluettelo-ohjelma, jossa osa ominaisuuksista on ilmaisia ja osa maksullisia. Työpaikkahaut ovat ilmaisia.


Ei kommentteja: