torstaina, helmikuuta 22, 2007

kentsu99:llä on asiaaEDIT: Poistettu video vaihdettu, Kentsun "Näin siinä kävi... " -videoon.


Kentsu99
on tyyppi, joka on uppinut Suomalaisia musiikkivideoita biisejä still-kuvalla varustettuna, noin vajaan tuhannen kappaleen edestä. Agendana hänellä on saada suomalaisista artisteista aina muutamia esittelybiisejä sinne. Tekijänoikeuksien vahtikoira TTKV puolestaan ei duuninsa puolesta voi hyväksyä moista ja uhkailee oikeudella.

Oma näkemykseni on, että artistien kannattaisi ihan itse lykkiä musiikkivideoitaan youtubeen, jotta netissä olisi jokin laillinen paikka jossa niihin pääsisi käsiksi wareverkkojen sijaan eikä Youtuben monoääni ja surkea kuva kuitenkaan olisi mikään uhka kaupallisille tuotteille. Lailliset vaihtoehdot ovat kuitenkin käytännössä tehokkain (ja ainoa) tapa kisata waretuksenkanssa, enkä tarkoita tässä nyt kaupasta ostamista tuona laillisena vaihtoehtona.

Linkkejä

5 kommenttia:

erkka kirjoitti...

Tuota. Aika suuri osa ulkomaista musiikkia, enkä löytänyt sieltä äkkiseltään yhtään videota, pelkkää musiikkia stillkuvalla varustettuna. Ja siellä on kokonaisia levyjä, ei vain esittelyjä.

Kentsun meninkinki ei ole mielestäni edes harmaalla alueella vaan reilusti väärin. Piuhat irti.

Mutta olen muuten samaa mieltä. Artistien olisi syytä upata itse omat videonsa.

zache_ kirjoitti...

Mjooh, musiikkia stillkuvina pääosin, tosin taisin löytää muutaman ihan videonkin. Menin noita eilen illalla vähän tarkemmin läpi, mutten enää silloin jaksanu kirjoittaa mitään.
Joka tapauksessa, tyyppi on liikenteessä julkisesti omalla nimellään, kasvoillaan ja uploadattu kama on niin heikkolaatuista ettei se kilpaile kaupallisten tuotteiden kanssa. Vieläpä lupaa ottavansa videot artistien pyyäessä pois. TS. Tekee reilusti väärin.

Laitomasti toki ja biisit youtubesta katoaa jahka ttkv:n lakimiehet on hoitaneet hommansa. En kuitenkaan näe mikä se suuri rikos tuossa olisi, muuta kuin että tyyppi on rasittava ja loukkaa oikeuden omistajien ylpeyttä.

Mitään varsinaista vahinkoahan hän ei tee.

btw: 15-20 artistin biiseistä jolta oli reilusti biisejä upittuna ei tullut yhtään sellaista vastaan, missä olisi kaikki biisit ripattu levyltä. Uusissa ripeissä oli max puolet levystä youtubessa ja paria viikkoa vanhemmissa vähemmän. Samoin tuon ulkomaalaisen musan rippaaminen näyttäis olevan suht uus harrastus tyypillä.

btw2: tyyppi näemmä moderoi veke meitsin kriittisemmän jatkokommentin youtubessa...

zache_ kirjoitti...

Skrubun blogientry siitä mikä kentsussa on vialla on hyvä, mutta niin on myös Schizo-Jannen vastauskin.

Skrubu: Melkein, mutta ei kuitenkaan

erkka kirjoitti...

Joo. Ei tuo Kentsu mikään musikkiteollisuuden uhkakuva ole :)

Minua ei liikuta, jos Kentsu uppaa musiikkia vastoin lakia, mutta minua harmittaa, että jos keskustelu suomalaisen musiikin kansalaispromootion sopivuudesta käydään tuollaisen paskatoteutuksen ympärillä.

Kenstsua olisi mukava puolustaa, jos sen toiminta olisi millään tasolla arvokasta. Nyt toteutus on niin huono ja ristiriidassa herran omiin sanomiin, etten jaksa heruttaa sympatiaa.

Pnillä oli hyvä pointti, että voisi laittaa edes lyhyen kuvauksen bändistä ja linkit artistin sivuille. Se toisi edes vähän lisäarvoa artistille ja ennen kaikkea (potentiaaliselle)fanille.


* *

"Uusissa ripeissä oli max puolet levystä youtubessa ja paria viikkoa vanhemmissa vähemmän."

Ah, tunnistin kokonaisuuksia väärin.

zache_ kirjoitti...

Ja sinne katos Kentsu99:n tunnarit youtubesta...