torstaina, lokakuuta 26, 2006

Maalikanava - Kännykkä näyttää lätkämaalit

Maalikanavan logo
"Jääkiekon seuraaminen ajantasaisesti onnistuu oululaisen Mobiililiiga Oy:n uudella maksullisella Maalikanava-palvelulla, joka tuo kuluttajan valitsemat SM-liigan joukkueiden pelitilanteet, maalien syntyajat sekä maalintekijöiden ja syöttäjien tiedot tekstiviestinä puhelimeen... ...Maalikanava maksaa neljä euroa viikossa...", via Tietokone-lehti.
Aamun uutisia selatessa, tuli vastaan tuo uutinen jääkisfaneille suunnatusta uutistekstiviestipalvelusta, jonka konsepti nettisivujen perusteella näyttäisi olevan oikeasti pelkkä tekstiviestien puskeminen puhelimeen (ja soittari-/taustakuvakauppa).

Teknisessä mielessä idea kuulostaisi olevan ihan ok. Tekstiviestit toimivat kaikkialla ja sisältö saadaan automatisoidusti tulospalveluista. Käytännössä ainoat kustannukset tulee siis palvelunkehittämisestä, jonka jälkeen voidaan keskittyä rikastumiseen. Bisneslogiikkaa en sitten tajuakkaan, eli sitä miksi kukaan maksaisi 4e/vko saadakseen ison kasan tekstareita...

Pohdintaa muuten kehittämiskustannuksista ja jääkiekkofanien maksuhalukkuudesta oli jo mobiilirotuaarin aikaisessa pro gradu -raportissa. (En sitten tiedä onko tämä on spinnoff siitä tutkimuksesta, se vain kuulostaa loogiselta kun molemmat on Oulusta). Noh, ihan pätevää pohdiskelua mobiilijutuista ja reaaliteeteista se silti on.

Mielekästä mobiilipalvelua loppukäyttäjälle - Mobile Kärpät (pdf) (P.Tunturi 2005, tiivistelmä)

1 kommentti:

Pertsa kirjoitti...

Kyllä tuon hinnan ymmärtää, kun on palvelua kokeillut. Testasin palvelua amerikan matkan ajan ja viikossa tuli yli 40 viestiä kolmesta ottelusta, jotka tuona aikana pelattiin. Hintaa tulis siis n. 9 c. viestille, joten ei minusta mikään kohtuuton sijoitus siitä, että pitäisi itse olla kokoajan päivustämässä tuloksia puhelimella.