lauantaina, lokakuuta 18, 2008

Jyväskylän kunnallisvaalinörtit

Irkkaajat on loistavasti edustettuna Jyväskylän kunnallisvaaleissa Parhaat poiminnat ovat lienevät Antti-Juhani Kaijanaho ja mustana hevosena Naula eli Juhapekka Tolvanen. Kenellekään heidän kirjoituksiaan lukeneille tuskin tulee yllätyksenä, että he ovat vihreiden listoilla.

Naula on nettilegenda, joka sai famea kirjoittaessaan nettipäiväkirjaansa aivan KAIKEN aikana ennen blogeja. Nyt kun kaikki kirjoittavat kaikesta kaiken nettiin se ei ole enää erikoista, mutta hän oli pioneeri. Hän on siis hyvä, joskin erikoinen tyyppi jolla voi olla riittävästi faneja jotta hän pääsee läpi. Jos näin käy, niin tulemme muistamaan nämä vaalit päivänä jolloin INTERNET tuli kunnallispolitiikkaan. Kirjaimellisesti. :)


Antti-Juhani Kaijanaho puolestaan on varavaltuutettuna toimiva blogaaja, Debian-kehittäjä, Yber-nörtti jne. , joka pyrkii nyt vaihtamaan varasijansa valtuutetun paikkaan. Hänellä on hyvät mahdollisuudet onnistua tässä myös.

Itse äänestin Kaijanahoa, koska pidän hyödyllisenä, että kunnallispolitiikassa on ihmisiä, jotka aktiivisesti kirjoittavat nettiin tulevista päätöksistä ja linkittävät dokumentteihin jne. Avointa politiikkaa näet...

Muita mielenkiintoisia poimintoja ovat Antti Vesala (KOK) ja Tapani Tarvainen (SIT/VIHR). Vesala on varavaltuutettuna toimiva teräväkynäinen liberaali, joka voitti mm. Niilo Paasivirran Markus Jansson -testin. Tapani Tarvainen puolestaan on Effin puheenjohtaja. Kummatkin ovat varsin hyviä tekemään politiikkaa.


Keskisuomalaisen varjovaalit

Periaate: Keskisuomalainen järjestää tänä vuonna perinteisen vaalikoneen asemesta varjovaalit, joissa jokainen voi äänestää kerran päivässä haluamaansa ehdokasta. Ehdokkaiden saamat äänimäärät eivät nollaudu päivän vaihtuessa. Ehdokkaan sijoitus varjovaaleissa vaikuttaa hänen näkyvyyteensä kyseisessä palvelussa.(L. AJK) Lisäksi varjovaaleissa voi huijata äänestämällä useita kertoja poistamalla cookiet äänestyskertojen välillä.

Muita linkkejä:

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mainio idea tuo Markus Jansson -testi.

ubiq kirjoitti...

Jep. Jklssä on harvinaisen hyvä nettitarjonta, melkeinpä parempi kuin esm Hgissä. Lisäisin listaan vielä kyösti Ylikuljun (Vihr) joka muun ohessa taitaa myös innovatiivisten kekrien järjestämisen.

zache_ kirjoitti...

Jyväskylän hyvästä nettitarjonnasta huolimatta musta esimerkiksi tuntuu et Turussa on paljon enemmän lupaavia ehdokkaita joista pystyn kuvittelemaan et ne menee läpi tai et ne olis joskus uskottavasti yrittämässä eduskuntaan kuin mitä jkl:ssä on.

Se on vähän outoa ottaen huomioon kuinka paljon jyväskylässä on just jotain yliopistoikäistä tai just sieltä valmistunutta jengiä.