torstaina, maaliskuuta 27, 2008

Poistettavaksi ja hävitettäväksi internetistä

Mikko Ellilän kansanryhmää vastaan kiihottamisesta tuli näemmä päätös. IS uutisoi Espoon käräjäoikeuden tuominneen Ellilän 360 euron sakkoihin (60 päiväsakkoa) ja "blogitekstin poistettavaksi ja hävitettäväksi netistä''. (Kuulostaa hankalalta toteuttaa käytännössä IMHO) Tuomittu puolestaan on ilmoittanut valittavansa päätöksestä. Asiasta on uutisoinut myös ainakin HS, Digitoday ja Uutiskynnys.

Parhaan blogauksen oikeusjutusta on tehnyt Finland for Thought. Lisäksi hyvää settiä aiheesta on vastaavasta paikallisesta hiipparistaan kirjoittaneen kanadalaisen National Postin kolumni How to turn a neo-Nazi into a free-speech martyr. Pointti molemmissa on se ettei muutaman tyypin julkinen lynkkaaminen vallankäytön osoituksena muuta ihmisten asenteita. Lisäys: Myös Ironmistress heitti ihan hiton osuvan analyysin Ellilä vs Ilman keissistä.

Ellilää ihmetellessäni huomasin, että syytetyn penkillä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on käynyt myös provoileva "runoilija" Petri Peltonen. (MTV3, IL, Kotisivut) Hänen runouteensa kuului tarkoituksella se, että runot esitetään oikeudessa ja niitä lukee syyttäjä. Seuraava esitys lienee sitten hovissa. Olkoonkin, että runot ovat rikollisen huonoja, pilkkasivat kaikkea ja tekijä päästäkseen oikeuteen lähetti vuonna 2005 runokirjansa 20 kappaleen painoksen muun muassa presidenttiehdokkaille ja vähemmistövaltuutetulle, niin oikeuteen haastaminen tuosta on jotain ihan käsittämätöntä trollauksen palkitsemista.

Ja näiden uskomattoman vaarallisten uhkien (joiden edessä viranomaiset ovat neuvottomia) Puumalainen halajaa aseekseen rasisminettisensuuria (mustaa valkoisella) ja Mika Ilman haluaa muuten vain verkkosivuille pakollisia valvojia….

Jotenkin luulen, että noilla kahdella tulee olemaan edessään pitkä ja kivinen tie ennen kuin saavat internetin taipumaan tahtoonsa :)

Linkkejä

* Fi-Lib 21.3.2008 : Yhteiskunta koostuu ihmisistä - nyt sen myöntää jo suvaitsevainenkin tiedemies (Mikko Ellilän blogaus oikeudenkäynnistä)
* Turkkilaista tuumintaa 17.3.2008 Mikko Ellilän oikeudenkäynti 14.3.2008

Ei kommentteja: