sunnuntaina, maaliskuuta 30, 2008

Media: Ministerin on erottava!

Ilkka Kanervan on erottava tekstiviestien takia? Öh, kuka niin vaatii? Media? Ainakaan vaatimuksia Kanervan erosta ei nettikirjoittelussa ole näkynyt. Blogitkin lähinnä pitävät Kanervaa narrina, mutta enemmän kuin eroa kysellään sitä, että miksi hitossa Kanervan tekstiviesteistä uutisoidaan yhä niin kuin ei olisi oikeitakin uutisia. Enimmäkseen jengiä ei vaan kiinnosta.

Ja jos miettii mitä tuossa todella tapahtui, niin Ile tapansa mukaan senssi itseään puolta nuoremman tissiblondin kanssa ja jätti tunnustamatta sen kun asiasta kysyttiin. Ilen surullisen hupaisat naisseikkailut kuitenkaan eivät ole mikään uutinen ja ovat olleet täysin tiedossa sekä äänestettäessä hänet eduskuntaan, että hänen tullessa valituksi ministeriksi. Lisäksi kuusikymppisen kohdalla se puolta nuorenpikin on jo palttiarallaa kolmekymppinen, joten siitäkään ei pitäisi tulla sanomista.

Tarinan tissiblondi, Johanna Tukiainen, yritti tehdä tekstiviesteillä salarakkaat. Hän ei vain tajunnut ettei julkisuuden vuoristoradassa ole turvakaaria. Kuviossa ei kuitenkaan ollut uhreja. Sekä Tukiainen, Kanerva, että Kanervan pitkäaikainen avopuoliso ovat mitä ilmeisimmin tienneet missä mennään eikä kukaan ole tuntenut tulleensa loukatuksi.

Eli so what? Jos kuvio ei häiritse asianomaisia, niin miksi sen pitäisi häiritä ketään muitakaan ja julkisen riepottelun olisi pitänyt loppua viimeistään siihen kun Kanerva pyysi julkisesti kansalta anteeksi.

Minun puolestani ministeri saa senssiä muitakin kuin oman sosiaaliluokkansa edustajia ja olla julkisesti moniavioinen jos tykkää. Jos ei saa, niin sitten suomalaisessa tasa-arvossa on pahoja aukkoja.

Enemmänkin hommassa kuitenkin haiskahtaa kykypuolueen sisäiset riidat jotka heijastuvat mediaan. Tähän viittaa sekin ettei Kokoomus ole vaientanut omiaan. Luulisi kansanedustajien ensimmäisenä sääntönä olevan ettei omia ministereitä kritisoida. Kanervan kimpussa on kuitenkin omatkin kansanedustajat.

Harmi vain ettei tällä hetkellä ole mitään edesmenneen Mediaräpättimen tapaista tahoa, joka sisäpiiriläisenä spekuloisi sillä mikä on uutisoinnissa homman nimi. Skandaalin polttopisteessä -blogi on ehkä lähimpänä tuota, mutta sekään ei ole politiikan tai median sisäpiiriläisen kirjoittama.

Linkkejä:

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kokoomuksen salajuoni jotta Lindénin erovaatimukset unohtuvat. :)

Pasi K. kirjoitti...

Kiitos maininnasta! Mutta milloin ja miten pääsee median sisäpiiriläiseksi? ;)

Nimim. "15 vuotta alalla ollut"

zache_ kirjoitti...

Heh, tutkijat eivät by definition kuulu (tutkittavan kohteen) sisäpiiriin. Tai viimeistään niiden julkaistua jotain mielenkiintoista ne potkitaan sieltä pois. :)

Mitä tulee sisäänpääsyvaatimuksiin, niin valintakriteerit kansalliset puheenaiheet valitsevien valtamedian, blogistanin ja anonymouksen sisäpiireihin ovat tuntemattomia.

Yleisen olettamuksen mukaan niihin kuitenkin kuuluu salaisia olueen liittyviä riittejä.