perjantaina, marraskuuta 09, 2007

Kielletään netti Esko Rantalaiselta

Tuusulassa oli henkisesti epävakaa teini (en tiedä, mutta oletan ettei psyykelääkkeitä ilman mitään diagnoosia sentään anneta), joka Nietchensä lukeneena lähtee listimään koulukavereitaan. Muutamaa viikkoa lopullista flippaamista aiemmin koulun oppilaat olivat yrittäneet kertoa koulun rehtorille, ettei tyypillä ollut kaikki kunnossa. Noh, viesti ei mennyt perille ja lopputuloksen näimme 24/7 ihan kaikista medioista jeesustelttaa myöten.

Ja jotenkin tämän takia on lähdetty kyselemään internetin tiukemman valvonnan perään, sekä kieltämään aseiden omistaminen alaikäisiltä. Ok, aseiden pitäminen poissa kersojen käsistä on ihan jees, mutta en täysin hahmota miten kielto olisi estänyt tätä täysi-ikäistä jantteria tai vaikkapa neiti FBI:tä hankkimasta laillisesti käsiinsä asetta jolla räiskiä kaikkia vastaantulijoita. Hämäräksi jää myös se, miten joku voi kuvitella, että virtuaalitodellisuuden valvominen auttaisi asiaan jollei nuo liha-avaruudessa olleet vihjeetkään menneet perille.

Noh, pari lukemisen arvoista linkkiä

Lisäys:

* Esko Rantalainen on aiheesta kirjoittanut Talouselämän toimittaja.

2 kommenttia:

Tero Heiskanen kirjoitti...

Mitenkähän luotettava on tuo Vartin nimetön lähde?

Talouselämän toimittaja taitaa olla Esko Rantanen.

zache kirjoitti...

Hmm, tiedäppä sitä. Tieto voi olla ihan oikeasti kysytty tai sitten vain joltain random nettisivulta poimittu. Mistäpä sen tietää (tai siis olen sen verran off-the-grid just ny etten ole tsekannut mitä netissä on kirjoiteltu).

Mutta Vartin toimitus on ilmeisesti osin sama kuin mitä Hesarin kaupunkiuutistenkin ja toimittaja on kirjoitellut muuallekkin kuin Varttiin, joten kait siinä sentään jotain laadunvalvontaa on voinut olla. Vartista uutinen muuten releoitui ainakin Iltalehteen ja MTV3:een.

Noh, mutta kaipa todelliset faktat selviää siinä vaiheessa kun poliisi julkaisee oman raporttinsa ja siihen saakka luetaan median/netin julkaisemia huhuja.

---
Kiitos muuten tuosta nimikommentista, tosin korjaan sen vasta kun pääsen jollekin muulle kuin CCC:n koneelle.