keskiviikkona, syyskuuta 12, 2007

Ampukaa komissaarit, nuo hullut koirat!

Franco Frattini
Franco Frattini

EU:n oikeus- ja turvallisuuskomissaari Franco Frattini kertoi Reutersille, että he valmistelevat lainsäädäntöä, jolla netin hakukoneista sensuroitaisiin vaaralliset hakusanat. Frattinin mukaan blokattavia sanoja voisivat olla esimerkiksi pommi, terrorismi tai kansanmurha. Taustaksi tyypistä pitää kertoa, että tammikuussa hän oli julkisuudessa ehdotuksella kieltää väkivaltaiset pelit. Tätä jokunen vuosi aikaisemmin hän ajoi EU:n natsisymbolien kieltoa (joka taisi mennä läpikin) ja piti kovasti ajatuksesta kieltää kansanmurhien epäileminen.

Hieno mies – Tässä kohtaa on hyvä pohtia mitä Frattinin ja muiden samanmielisten linja nyky-Euroopassa tarkoittaa. Vuoden alussa europarlamentaarikko ja äärioikeistoa edustavan Ranskan National Frontin (10%+ kannatus) kakkosmies Bruno Gollnisch sai Ranskassa yhteensä 60 000 euroa sakkoja/korvauksia sekä 3 kuukautta ehdollista siitä, että kyseenalaisti Ranskan virallisen totuuden juutalaisten kansanmurhasta sanomalla toimittajien edessä about seuraavan:
"En aseta kyseenalaiseksi keskitysleirien olemassaoloa. Ihmisiä pakkosiirrettiin rodun perusteella ja varmasti satojatuhansia tai miljoonia ihmisiä tuhottiin. Nyt, kun tapahtumista on kulunut 50 vuotta, historioitsijat voivat keskustella kuolleiden todellisesta lukumäärästä. En kiistä ihmisten tappamiseen käytettyjen kaasukammioiden olemassaoloa, mutta asiasta on voitava keskustella vapaasti"

(vrt. Wikipedian mukaan kuolleita oli 11miljoonaa)
Europarlamentin mietinnöstä voi katsoa koko homman tarkemmin, eikä sen perusteella olisi mitään tuon kummempaa sanottu. Näin pohjoismaalaisittain on hassua ajatella, että tuo mielipide on luultavasti juuri sellainen, joka Frattinin mielestä pitäisi internetistä poistaa. Täällä kuitenkin pidetään jokseenkin itsestään selvänä, että historiaa on voitava arvioida riippumatta poliitikkojen tai virkamiesten mielihaluista. Poliitikkojen historiankirjat kun tuntuvat ympäri maailmaa olevan kovasti erilaisia kuin se mitä todellisuudessa on tapahtunut. Tämä pätee luonnollisesti myös Front Nationalin poliittisesti värittyneisiin näkemyksiin, mutta pointti on se ettei mieleistä historiaa tule valita sillä perusteella kuka sattuu olemaan vallassa.

Joten jos historiaa kuitenkin aletaan myös täällä kirjoittaa lakikirjaan, niin jupisen hiljaa ja protestiksi vaihdan kännykän soittoääneksi Ultra Bra:ta

"Ampukaa komissaarit
Nuo hullut koirat
He rakentavat vain
Uusia korkeampia muureja
He kurottavat kohti tähtiä
Ja taivaan sineä
Sinä et heitä kiinnosta
Seisot heidän edessään vailla nimeä."


Lopuksi jotain ihan muuta. Alla on pari linkkiä Bagdadilaisen blogaajan, Riverbendin, blogauksiin siitä miten he pakkasivat kamansa ja lähtivät Syyriaan pakolaisleirille. Jotenkin siinä, että joku on blogannut tuonkaltaisesta tilanteesta on jotain äärettömän hienoa ja siinä näkyy se miten internet on muuttanut viestinnän. Samalla se on myös äärettömän kammottavaa.2 kommenttia:

Jan-Erik Finnberg kirjoitti...

Tuota kansanmurha-sanan sensurointia olenkin jo kerennyt kavereiden kanssa naureskelemaan. Kansanmurhaa googlaamalla tuskin löytää ohjeita siitä miten kansanmurha tehdään.

Qtea kirjoitti...

Wow, nuo Riverbend-linkit olivat aika hurjia, en ollut koskaan vielä törmännyt tähän kirjoittajaan.

Hassua, miten kaikki dramaattiset maailman tapahtumat mielellään mieltää historiaksi, ja on usein tosi vaikeaa ajatella, että meidän aikanamme tapahtuu niitä aivan samoja asioita, joita on tottunut kohtaamaan lähinnä vahvasti populaarikulttuuriin tunkeutuneeseen toisen maailmansodan yhteydessä. Järjellä ajateltuna kuitenkin tietää, että Tiibetissa/Irakissa/Sudanissa/Kosovossa on varmasti hyviä kirjoittajia, joista joku varmasti osaa englantia ja bloggaa, mutta ikinä ei tule etsineeksi heidän tuottamaansa autenttista materiaalia.