maanantaina, joulukuuta 18, 2006

vr.paw.nu 2.8b - testing

juna turun asemallaVR päivitti sivujaan 7.12. ja toi sinne reaaliaikaisen tilanneseurannan, niin lisäsin ne omaan hakuuni myös. Samalla korjasin omat systeemini hakemaan uutisensa noilta uusilta sivuilta.

Suuri kysymys on, että onko enemmän vähemmän. Mitä useampia ominaisuuksia sivulleni lisään sitä rasittavampaa on ylläpito. (Eli enemmän juttuja jää huomaamatta, kun ne menevät rikki.) Vastaavasti onko esimerkiksi kännykänkäyttäjän kannalta uudet junien kulkutiedot linkit aikatauluhaussa vain ylimääräistä sälää, joka häiritsee nopeaa selailua?

Tai häiritseekö kikkailu paljon. Tms. kulkutiedot esitetään listana, joka vasta CSS:n display ominaisuudella määritellään taulukoksi. Tämän avulla on ainakin teoriassa mahdollista toteutettaa taulukko, jonka sisältö näkyy fiksusti sekä gadgeteillä, joiden ruutuun ei mahdu taulukkoa, että tietokoneen ruudulla. Kokeilin vastaavaa jo aikaisemmin MBNet:n kännyhintaseurannassa. Vaarana CSS-muunnoksissa vain on, että homma bugittaa kammottavasti. :)

Osoite: http://paw.nu/kannykka/vr-2.8b.php

Sivu siirtyy oikeaan käyttöön, jahka olen saanut testattua sen toimivuuden eri gadgeteillä.

Muutokset
  • UUSI: Junien kulkutietojen haku
  • UUSI: Asemien kulkutietojen haku
  • KORJAUS: VR uutiset hakee uutisensa taas päivittyvästä osoitteesta. (vanha sivu oli lakannut päivittymästä jokunen kuukausi sitten)
  • KORJAUS: VR ratatyöt hakee tietonsa VR:n uusilta kulkutiedot sivuilta
  • Doctype vaihdettu: xhtml mobile profile -> xhtml 1.0 transitional
  • korjauksia lukuisiin pieniin validointivirheisiin. Nyt sivut ovat taas hetken validit.

Tunnetut bugit:
  • Lista -> taulukko muunnos ei toimi IE6:lla. IE7:lle se on purkattu toimimaan, vaikka sekään ei tue muunnosta.

4 kommenttia:

erkka kirjoitti...

En osaa nyt sanoa mitään noihin kulkutietoihin, en tiedä ovatko ne itselleni kovin olennaisia, mutta niiden saatavuus mobiilisti on loogista.

Mutta tulinpas kokeilleeksi noin muutoin tuota aikataulujen hakua kännyllä ja wow, toimii paremmin kuin vr:n oma tahmaava sivusto tietokoneella.

Nostit juuri uskoani mobiilipalveluihin muutamalla askeleella :)

Tiedon lisäys kalenteriin onnistui muutoin ihan hyvin, mutta ainakaan minun noksun (N90) kalenteri ei osannut tulkita html-linkkiä oikein.

Superplussat yhteyksien ikilinkistä ja paikannimien lyhtenteiden tunnistuksesta (miten voi olla, ettei VR tue niitä vakiona!)

erkka kirjoitti...

Vielä tämmöinen kysymys, että mistä toi osoitteen "paw" tulee?

Kun naputtelin vr.paw.nu -osoitetta kännykän kirjanmerkkeihin, niin huomasin, että kirjainyhdistelmä oli äärimmäisen sujuva naputtaa kun p,a ja w ovat kännykän kirjainsyötössä ensimmäisinä itse nappulat muutenkin mukavasti sijoiteltuina... onko käytettävyys viety näin pitkälle ;)

zache_ kirjoitti...

Kiits,

Paw saatiin scriptillä,joka tulosti ruudulle kaikki yhdellä napilla per kirjain saatavat kolmekirjaimiset yhdistelmät. Tuosta listasta sitten tsekkailimme olisiko mitään mielenkiintoisia vapaana :)

Ja paw.nu oli vapaa ja tassu sopi nimeksi kännysivulle. Se tietty, että PAW on WAP väärinpäin on jotenkin sopivan ironista. :)

Tiedon lisäys kalenteriin onnistui muutoin ihan hyvin, mutta ainakaan minun noksun (N90) kalenteri ei osannut tulkita html-linkkiä oikein.

Lisäsikö linkki yhtään mitään kalenteriin N90:llä? Vai borkkasiko se vaan?

erkka kirjoitti...

Siis, linkki, josta merkintä ladataan kalenteriin toimi ok ja tieto junavuorosta tallentui kalenteriin.

Mutta kalenterimerkinnän tietoihin muun tekstin ohella tallentui myös html-muotoinen linkkikoodi, joka viittasi ko. junavuoroon.

Se Url on ihan hyvä lisä, mutta html ei toimi ainakaan minun kalenterissani.