lauantaina, elokuuta 26, 2006

Nokialla design hakusessa?

Törmäsin tässä mielenkiintoiseen keskusteluun Kauppalehden keskustelupalstalla (en ole mikään Kauppalehden vakilukija kylläkään). Sivulla käydään aika kiivastakin keskustelua Nokian kännyköiden muotoilusta. Kauppalehdessä kun asiasta oli artikkeli.

Olenkin tästä keskustellut kaverini kanssa joka näitä Nokian kännyköitä kehittelee työkseen. Nokian kännykät ovat tosiaan parhaimmillaan ihan mukiinmenevän näköisiä, mitään Motorolan Razrin tyyppistä mestariteosta on turha etsiä. Kaverini on tietysti vain pieni koneiston osa, eikä hänellä ole juurikaan sanomista asiaan, mutta ilmeisesti asia on ainakin hänen osastollaan tiedossa.

Itsekin päädyin Razriin sen hardiksen takia, vaikka softa on jopa kuuluisan surkea. No, sen kanssa pystyy elämään, mutta olin aika vaikuttunut Nokian uudemmasta Series 60 softasta ja Safari-pohjaisesta selaimesta.

Nokian puhelimet ovat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kaikki paksuja ja tylsiä muovilaatikoita, suorastaan neuvostoliittolaisia. Ottaen huomioon että yhtiön telekommunikaation juuret ovat idänkaupassa, on tämä suorastaan ironista.

Jos nämä Nokiaa kritisoivat äänenpainot kasvavat, voisi Nokia yrittää samaa kikkaa kuin sillon muutama vuosi sitten kun sitä kritisoitiin simpukkamallien puutteesta. Eli prototyyppipuhelinten massajulkaisua (ko. puhelimet tuskin päätyivät kauppojen hyllyille yhtään nopeammin).

EDIT: linkkejä by Zache
* ITViikko uutisoi myös Nokian kadonneesta designistä (via)
* Media=Blogissa on spekuloitu huhua siitä, että Razr olisi Flextronikin puhelin, jonka Nokia hylkäsi.

Ei kommentteja: